Cursussen van Stichting Reanimatie en AED Onderwijs Zuid-Limburg

Algemeen - Cursussen - Cursusleider & assistenten - Korte impressie van cursus

De meeste mensen worden thuis door een hartstilstand getroffen, vaak geheel onverwacht. Als familie, huisgenoten, vrienden en buren op dat moment kunnen starten met reanimeren, zouden jaarlijks vele levens gered worden.

Reanimatie, hartmassage en mond-op-mondbeademing zijn levensreddende activiteiten. Dit is te leren; maar niet alleen uit een boekje! Herken voortaan zelf de symptomen van een hartstilstand. Leer de vaardigheid van het reanimeren en mond-op-mondbeademing. Volg een reanimatiecursus en behoudt uw vaardigheid door jaarlijks minstens een herhalingstraining te volgen.

Daarnaast leren wij hoe u om moet gaan met een Automatische Externe Defibrillator (kortweg AED). Deze zijn op steeds meer plaatsen beschikbaar en kunnen u helpen tijdens de reanimatie.

Cursusaanbod

Alle lessen zijn heel praktisch van opzet waarbij de nadruk echt wordt gelegd op het oefenen. Er wordt getraind in groepen van 6-8 personen. Op dit moment worden er 2 cursusvormen aangeboden namelijk:

- Reanimatiecursus voor beginners
- Herhalingscursus

Cursusdata

Een overzicht van de cursussen die gepland staan kunt u vinden onder de Evenementen op onze Facebook pagina. U kunt u via deze site of onze Facebook pagina aanmelden voor een cursus.

Nazorg

Als Stichting bieden wij ook nazorg indien u vragen heeft of ervaringen indien u daadwerkelijk geholpen heeft met een reanimatie.